Dit zijn redenen om te kiezen voor buitenjaloezieën

Dit zijn redenen om te kiezen voor buitenjaloezieën

Wij houden allemaal van de zon, maar soms kan het ook lastig zijn. Bijvoorbeeld als het beeldscherm van je computer of televisie bijna niet meer zichtbaar is door de zon, of wanneer de zon precies in je ogen schijnt als je even lekker op de bank zit. Daarnaast kan de zon die in huis schijnt tijdens de zomermaanden ervoor zorgen dat het ondraaglijk warm wordt. Buitenjaloezieën zijn voor al deze situaties een fraaie en gemakkelijke oplossing.

Regel zelf de inval van natuurlijk zonlicht

De inval van natuurlijk zonlicht in huis is, vooral in de wintermaanden, meestal erg fijn. Het geeft je huis een lichte en warme uitstraling en zorgt voor een vrolijke sfeer. Maar natuurlijk heeft het ook zijn nadelen. Het mooiste zou natuurlijk zijn als je zelf kunt regelen hoeveel zonlicht er binnenvalt. Dat kan! Op Aluprof.eu/nl vind je de mooie kwaliteit zonwering in de vorm van onder meer buitenjaloezieën.

Natuurlijk zijn de lamellen vervaardigd van hoogwaardig aluminium en je dit combineert met aluminium ramen en deuren en aluminium kozijnen heb je een prachtige oplossing voor jouw woning: esthetisch verantwoord, met een hoge isolatiewaarde en regelbare lichtinval. Met buitenjaloezieën regel je zelf hoeveel licht er binnenvalt: je kunt ze helemaal omhoog doen voor een vrij zicht en volledige lichtinval. Je kunt ze ook helemaal naar beneden doen en de lamellen dicht te draaien voor volledige privacy en duisternis: heerlijk als je overdag wil slapen! Daar tussenin zijn er natuurlijk talloze standen om in te spelen op de stand van de zon.

Isolerend en kosten besparend

Bij zonnige, hete dagen warmen de zonnestralen alles op: ook de muur van je huis, dekozijnen en de ramen. Met HR++ glas en aluminium ramen en/of aluminium deuren houdt je tijdens de winter de kou en tijdens de zomer de warmte buiten de deur. Maar met buitenjaloezieën krijgt de warmte nog minder kans, omdat het zonlicht aan de buitenkant niet op de ramen valt. Tijdens de wintermaanden werken de jaloezieën bovendien isolerend. Zo houd je de binnentemperatuur nog gemakkelijker aangenaam en bespaar je dus op stook- en/of koelkosten.

Privacy

Ook de privacy regel je met groot gemak wanneer je buitenjaloezieën hebt. Doordat je de stand van de lamellen kunt draaien, kun je ervoor zorgen dat passanten niet zomaar naar binnen kunnen gluren, terwijl je zelf wel naar buiten kunt kijken. Zo kun je dus zowel de mate van lichtinval als de warmte en de privacy regelen, zonder dat je een opgesloten gevoel krijgt.

Nog even alle voordelen op een rijtje

Ben je inmiddels geïnteresseerd in buitenjaloezieën? Hieronder hebben we de voordelen nog even overzichtelijk voor je op een rijtje gezet:

- Je bepaalt zelf de hoeveelheid lichtinval, bij elke stand van de zon

- Je bepaalt ook de mate van privacy

- Je krijgt geen opgesloten gevoel (wat bij rolluiken wél het geval is)

- Hoge mate van isolatie, daarmee dus altijd een comfortabele binnentemperatuur

- Onderhoudsvriendelijk

- Energiebesparend

- Meerwaarde voor je woning

- Modern design

- Doordat de jaloezieën een extra (en lastige!) barrière vormen, werken ze ook inbraak werend.