Dit zijn de online trends op het gebied van sanitair

Dit zijn de online trends op het gebied van sanitair

Dit jaar, 2022, kan gerust bestempeld worden als het jaar van de grote verbouwingen. Relatief veel huiseigenaren kiezen ervoor om hun spaargeld of de overwaarde van hun hypotheek te benutten om te investeren in het opknappen van hun sanitair. Met name badkamers en toiletten worden op grote schaal vernieuwd of gerenoveerd. Sanitair online kopen en deze zelf installeren of laten plaatsen door een loodgieter of klusjesman, is daarbij een veelgemaakte keuze. Als je ook sanitair online kopen gaat voor een nieuwe badkamer, bijvoorbeeld met een comfortabele jacuzzi, welke trends moet je dan in de gaten houden? Wat zijn de belangrijkste interieurtrends op het gebied van moderne badkamers? In dit artikel hebben we de 4 mooiste ontwerpen voor een hypermoderne of juist tijdloze badkamer voor je op een rij gezet.

Een badkamer in Oosterse stijl

Een trend die we sterk zien opkomen onder verbouwingsfanaten die sanitair online kopen om hun badkamer een make-over te geven, is de grote interesse voor een badkamer met Arabisch of Oosterse looks. Deze badkamers zijn voorzien van kleine vierkanten mozaïektegels op (een van) de wand(en), die een oosterse sfeer oproepen. Maar dat is niet het enige dat deze populaire badkamerstijl kenmerkt. In Oosterse badkamers horen ook porseleinen of granieten wasbakken thuis, die boven het wasbakblad uitsteken. Verder doen een of meer gouden kranen wonderen om een Arabische atmosfeer op te roepen!

De wellnessruimte, een badkamer die optimaal comfort biedt

De keuze bij sanitair online kopen valt de laatste tijd ook steeds vaker op een supercomfortabele badkamer met een lekker bubbelbad, een jacuzzi, spa en/of een heerlijke regendouche. Er is niets lekkerder dan na het sporten of werken je eigen kleine wellnesscentrum in te lopen, om vervolgens alle stress van de dag van je af te laten spoelen. Zorg er naast goed badkamermeubilair ook voor dat je de eigentijdse look uitvergroot door te kiezen voor fraaie led-verlichting. Zo komt de prachtige uitstraling van jouw badkamer nog beter tot zijn recht!

Een landelijk badkamerinterieur geeft rust

Zoek je vooral een interieurstijl voor je badkamer die rust en vrede ademt? Dan kun je overwegen om voor een badkamer te kiezen die in landelijke stijl is ingericht. Kenmerkend voor de landelijke stijl is het gebruik van natuurlijk ogende materialen. Denk hierbij aan steen, hout en een vloer of wanden die natuurlijke kleuren hebben, zoals wit, lichtgroen of bruintinten. Door in het interieur ook planten toe te voegen die goed tegen vochtige omstandigheden kunnen en door leuke versieringen te gebruiken, maak je jouw badkamer in landelijke stijl helemaal af!

De industriële, minimalistische badkamer

Ten slotte mag in een overzicht van hedendaagse badkamertrends de industriële badkamer niet ontbreken. Dit is een ontwikkeling die duidelijk zichtbaar is als de verkoopcijfers van sanitair online kopen in kaart worden gebracht. Het inrichten van de badkamer in minimalistische stijl en het gebruik van robuuste materialen - zoals rvs en steen - zijn hierbij opvallend. Verder zijn de kleurenpalets in een industriële badkamer typisch. Met name grijs, zwart, wit en blauw zijn veelgebruikte kleuren in dit type badkamer. Laat je verrassen door alle mogelijkheden die er zijn en kies ook voor een hypermoderne n toekomstbestendige badkamer.