Deze 4 muurcirkels zijn de trend van 2021

Deze 4 muurcirkels zijn de trend van 2021

Sinds 2020 winnen muurcirkels aan populariteit. In 2021 mag je het een echte trend noemen waarvan we verwachten dat deze niet zomaar voorbij zal gaan. We gaan ze dus zeker nog zien in 2022.

Een muurcirkel is een rond schilderij. Mooi alleen of in verschillende maten als duo of trio aan de muur. Veelal een foto maar soms ook een illustratie afgedrukt op een rond uitgesneden of gezaagd materiaal. Dit materiaal kan bijvoorbeeld hout, dibond of forex zijn. Het materiaal is mede bepalend voor de uitstraling en kwaliteit. Populair is dibond, dit materiaal bestaat uit een kern van aluminium en aan de buitenkant een kunststof laag.

In deze blog de vier meest populaire muurcirkels in willekeurige volgorde.

Een muurcirkel met bloemen

Een muurcirkel met daarop een bloemstilleven is al lange tijd het meest populair. Vooral een bloemstilleven van oude grootmeesters zie je veel voorbij komen. Bijvoorbeeld een bloemstilleven van Rachel Ruysch bekend van het Mauritshuis. Onze favoriet is een bloemstilleven van de Nederlandse grootmeester Eelke Jelles Eelkema. Dit werk ken je misschien uit het Rijksmuseum. Het is een prachtig kleurrijk werk met een groene achtergrond.

Muurcirkel schotse hooglander

Een muurcirkel met een foto van een schotse hooglander is erg populair. De Schotse Hooglander komt zoals de naam al zegt oorspronkelijk uit Schotland maar kom je ook in het Nederlandse landschap tegen maar nog eerder aan de muur in een Nederlands huis. Je komt muurcirkels tegen in kleur en zwart wit.

Muurcirkel amandelbloessem

Het schilderij met amandelbloessem uit 1890 van Vincent van Gogh hangt in vele huiskamers. Bij het schilderen van dit werk liet Van Gogh zich inspireren door de Japanse prentkunst. Dit populaire werk van Vincent van Gogh doet het goed in vele interieurs.

Muurcirkel Meisje met de Parel van Johannes Vermeer

Het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer kan natuurlijk niet ontbreken in de top 5. Het beroemdste schilderij uit 1665 van Vermeer heeft inmiddels vele Nederlandse huizen bereikt. Vreemd vinden we een plaats in de top 5 van dit meesterwerk niet want door de gebruikte kleuren is het makkelijk te combineren in vele interieurs. En natuurlijk is dit werk ook erg bekend.

Wat de trends op het gebied van ronde schilderijen van 2022 gaan worden kunnen we alleen nog maar naar gissen. Vermoedelijk zal de top 4 niet makkelijk veranderen. Maar wat we in ieder geval wel met zekerheid kunnen zeggen is dat de ronde schilderijen zullen blijven.