De voor- en nadelen van een monoblock airco

De voor- en nadelen van een monoblock airco

Een mobiele airco is een fantastisch apparaat die er voor zorgt dat je huis een stuk koeler aanvoelt. Het ontvochtigt ook direct de ruimte. Met de meegeleverde afvoerslang verplaatst je de warme lucht naar buiten toe. Je kunt de afvoerslang bij het raam plaatsen of bij de deur. Het is belangrijk om een kwalitatieve raamafdichting set te gebruiken om zoveel mogelijk warme lucht te voorkomen. De mobiele airco is eenvoudig te verplaatsen door de wieltjes die eronder zitten.

Wat is een monoblock airco?

Een monoblock airco is een koelsysteem die werkt zonder buitenunit. De toestellen zijn te verkrijgen in mobiele en vaste airco's. De beste monoblock airco is de mobiele airco. De motor zit aan de binnenkant. De vaste monoblock airco voert zijn warme lucht naar buiten toe via twee roosters die geplaatst moeten worden. Een mobiele airco kun je overal bij een raam of deur plaatsen waar je wilt. Je moet de afvoerslang naar buiten begeleiden zodat deze de warme lucht kan afvoeren. De dikte van zo’n afvoerslang is gemiddeld 13 centimeter. Dit kan per model verschillen.

Zo bedien je de monoblock airco

De monoblock airco’s zijn eenvoudig te bedienen. Op het apparaat zelf kun je alles instellen maar de meeste toestellen worden geleverd met een draadloze afstandbediening. Er zijn ook duurdere uitvoeringen te vinden waarmee je de airco via je telefoon kunt bedienen door middel van een app. Wanneer je kiest voor een vaste monoblock airco kun je ook je thermostaat er aan koppelen.

Prijzen monoblock airco

Als je een monoblock airco wilt gaan kopen hou er dan rekening mee dat de prijzen een stuk hoger liggen dan een standaard ventilator. De prijs hangt van verschillende dingen. Denk aan het merk, vermogen, en opties. Daarnaast zal een vaste monoblock airco moeten worden gemonteerd door een vakman. Een mobiele monoblock airco is stukken goedkoper. Prijzen beginnen vanaf 200 euro. Daarnaast heb je het voordeel dat een mobiele airco geen montage vereist. Stekker in het stopcontact en je kunt direct starten met het verkoelen van de ruimte.

De voor- en nadelen van een monoblock airco

De monoblock airco’s kent zowel voor als nadelen. Groot voordeel is dat er geen buitenunit geplaatst hoeft te worden. Dit is bij een split airco wel het geval. Daarnaast is de installatie van een monoblock airco een stuk eenvoudiger. Dit scheelt een hoop kosten. Bij de mobiele airco zijn er helemaal geen installatiekosten. Er zijn ook wel nadelen op te sommen. De monoblock airco maakt een stuk meer lawaai. Bij de duurdere uitvoeringen is dit een stuk minder. Daarnaast ben je altijd gebonden aan het feit dat de airco bij een raam of deur moet staan. Het is dus niet mogelijk om hem overal neer te zetten waar je dat wilt. Alle reviews over de beste monoblock airco's zijn te vinden op ventilairco.nl