7 milieuvriendelijke en afvalvrije cadeau-ideeën

7 milieuvriendelijke en afvalvrije cadeau-ideeën

Wil je ook een ander op een duurzame, milieuvriendelijke en verantwoord wijze verrassen? Doe dat dan met een verantwoord verjaardagscadeau! Tegenwoordig zijn er tal van duurzame en klimaatvriendelijke verjaardagscadeaus beschikbaar. Onze 7 tips lees je hier!

Iedereen die nu leeft en een beetje gevoel heeft voor zijn of haar omgeving, zal ernaar streven om zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk in het leven te staan. Goed omgaan met het milieu en de aarde is belangrijk om ook toekomstige generaties nog te kunnen laten genieten van wat het leven allemaal te bieden heeft. Goed omgaan met het klimaat kan op allerlei manieren. Een daarvan is het kopen van afvalvrije en milieuvriendelijke cadeaus voor als er iemand jarig is of er iets anders te vieren valt. Gelukkig zijn er opties genoeg op dit gebied! In dit artikel vind je 7 leuke ideeën voor een verjaardagscadeau dat klimaatvriendelijk en/of afvalvrij is! Doe je voordeel met onze cadeau-ideeën en ga ook voor een meer duurzame wereld, waar ons kinderen en kleinkinderen ook zorgeloos op kunnen wonen!

1. Maak zelf heerlijke lekkernijen

Een origineel milieuvriendelijk cadeau die je aan een vriend of je partner kunt geven, is een lekkere zelfgemaakte delicatesse. Duurzame ideeën zijn bananenbrood, een overheerlijke fruitmand of een heerlijke wokschotel. Zorg voor de juiste hoeveelheid lekkers, zodat er niet weggegooid hoeft te worden!

2. Een rondleiding in een leuke stad

Een duurzame keuze voor een verrassend cadeau gezocht? Denk dan eens aan een historische wandeling in een oude stad of een leuk dorp, eventueel in combinatie met een bezoek aan het lokale museum. Vaak kiezen mensen voor dure stedentrips en buitenlandse reizen die het milieu flink belasten. Daarbij vergeten ze dat er in de directe omgeving vaak veel moois te zien en te leren valt.

3. Planten en/of bloemen

Een cadeau dat duurzaam en milieuvriendelijk is en het altijd goed doet bij vrouwen, zijn planten en bloemen. Je kiest hiermee voor een cadeau dat vrolijk maakt, de lucht in je huis zuivert en ververst, en het milieu niet belast. Ideaal dus!

4. Gerecyclede kleding of tassen

Een leuke stoere jas uit een dumpwinkel, tweedehands of gemaakt van gerecyclede stoffen, is een superieur duurzaam cadeau om weg te geven. Uiteraard moet je wel even de stijl in de gaten houden. Houd je partner van leer, stof, van stoer of van tijdloos?

5. Een mooie refurbished smartphone

Nog zo'n duurzaam idee voor een afvalvrij cadeau is iemand op zijn of haar verjaardag verrassen met een opgeknapte gebruikte telefoon, ofwel een refurbished smartphone. Dit type smartphones is niet alleen voordeliger dan een nieuwe telefoon, maar ook kwalitatief prima. Verder heb je veel keuze aan merken en modellen als je voor een hergebruikte smartphone kiest. Doen dus!

6. Een hergebruikte koffiebeker

Houdt degene die je een leuk en duurzaam cadeau wilt geven van koffiedrinken? Geef hem of haar dan een verrassend leuke hergebruikte koffiebeker als cadeau. Het leuke is dat je kunt kiezen voor een volledig gepersonaliseerde koffiebeker, met bijvoorbeeld een afbeelding of leuke tekst erop!

7. Kerstornamenten van hout

Is jouw partner jarig in november of december? Dan kun je overwegen om houten kerstornamenten als duurzaam cadeau te geven. Hout valt in elk geval niet aan gruzelementen en kun je jarenlang als versiering gebruiken tijdens kerst!