Welke zonwering kun je kiezen voor de zomer?

Welke zonwering kun je kiezen voor de zomer?

De afgelopen jaren zijn de temperaturen in Nederland een stuk hoger. Vooral in de zomer kan het erg warm worden. Daarom zijn er steeds meer mensen die nadenken over het plaatsen van zonwering. Zonwering zorgt ervoor dat je de straling van de zon tegenhoudt. Hierdoor heb je minder last van het felle zonlicht en het wordt in huis minder warm. Maar wat voor soorten zonwering zijn er allemaal?

Zonwering voor thuis

Over het algemeen zijn er drie soorten zonwering: binnenzonwering, buitenzonwering en screens. Binnenzonwering is zonwering die je in huis plaatst, zoals gordijnen of vitrage. Buitenzonwering is zonwering die je voor je ramen zet, zoals een parasol of markies. Screens zijn opvouwbare zonneschermen die vaak boven de deur worden geplaatst. Ze houden niet alleen de zon tegen, maar ook insecten en vliegen beestjes.

Buitenzonwering

In de tuin kun je kiezen voor overkappingen, pergola's of terrasschermen. Hiermee zorg je ervoor dat je in de tuin kunt zitten zonder last te hebben van de zon. Overkappingen zijn doorgaans wat groter en zijn vaak voorzien van een dak. Terrasschermen zijn wat kleiner en zijn vaak op maat gemaakt. Pergola's zijn houten of metalen constructies zonder dak. Let wel op: want niet alle zonneschermen kunnen tegen vocht. Bij neerslag moet je de schermen vaak dus weer naar binnen halen.

Zonwering voor de ramen

Wanneer je zonwering in huis gaat plaatsen, is het belangrijk dat je weet welke soort zonwering het beste bij jou en je huis past. Je kunt zelfs kiezen voor een combinatie meerdere opties. Gaat het om een kamer boven? Dan kun je kiezen voor rolluiken, screens of markiezen van Ruiter Zonwering. Het voordeel van rollijken is dat ze heel eenvoudig zijn te bedienen. Je drukt op een knop en de rolluiken gaan naar beneden. Ook zijn ze goed te combineren met een airco, zodat je de kamer helemaal koel kunt houden in de zomer. Screens zijn een goede optie als je graag buiten zit, maar toch bescherming wilt tegen de zon en insecten. Markiezen zijn een sfeervolle toevoeging aan je huis. Ze zijn er in allerlei verschillende stijlen, dus je kunt altijd wel iets vinden dat bij jouw huis en smaak past.