Wat zijn de kosten voor een verhuizing?

Wat zijn de kosten voor een verhuizing?

Ga je binnenkort verhuizen? Dan komt er best veel op je af. Wellicht twijfel je er nog over om de verhuizing zelf te gaan doen of dat je hiervoor een bedrijf in gaat schakelen. Maar wat kost verhuizen eigenlijk, als je het laat doen door een bedrijf?

Kosten voor verhuizing

De kosten voor een verhuizing liggen tussen de 250 en de 2000 euro. Wat de kosten voor jouw specifieke verhuizing zijn, hangt af van een aantal zaken. Bijvoorbeeld de locatie van de twee huizen waartussen verhuisd moet worden. Wat ook meespeelt, is het aantal objecten dat er verhuisd moet worden en of dit ook nog ingepakt moet worden. Woon je nu in een appartement middenin de stad en moet hiervoor een verhuislift worden ingeschakeld? Dan zullen hier extra kosten voor in rekening worden gebracht. Het materiaal wat nodig is voor de verhuizing (denk bijvoorbeeld aan inpakmateriaal) is ook een kostenpost dat invloed heeft op het totaal. Wat ook een belangrijk onderdeel is van de kostenopbouw van een verhuizing is het aantal uren dat verhuizers bezig zijn.

Voordelen inschakelen bedrijf

Als je kiest om je verhuizing te laten doen, heeft dit veel voordelen. Ten eerste weet je zeker dat je spullen veilig en professioneel zullen worden verhuisd. Denk hierbij aan het zorgvuldig verplaatsen van je meubilair, maar ook aan het verhuizen van specifieke objecten zoals een duur schilderij, een aquarium of een piano. Een ander voordeel van het inschakelen van een bedrijf is dat je er zelf geen werk aan hebt. Voor veel mensen levert een verhuizing veel stress op; alles moet voorbereid worden en op de dag zelf bereikt de stress vaak een piekmoment. Eigenlijk is dat zonde; want verhuizen zou eigenlijk een onderdeel moeten zijn van een mooie, nieuwe stap in je leven. Uitbesteden van de verhuizing zorgt ervoor dat je op de verhuisdag al kunt genieten van je nieuwe huis. Heerlijk toch?

Kosten besparen op verhuizing

Wil je jouw verhuizing uitbesteden, maar toch de kosten laag houden? Zorg er dan voor dat je een aantal zaken zelf vooraf regelt. Bijvoorbeeld het inpakken van een aantal objecten, kun je prima zelf doen. Ook kun je al een aantal verhuisdozen op een handige plaats klaarzetten voor de verhuizers. Hierdoor hebben zij minder werk aan je verhuizing en bespaar jij flink op de kosten. Deze vorm biedt jou een relaxte en voordelige verhuizing, maar je weet wel zeker dat dit goed en professioneel gebeurt. Dat wordt straks genieten van de verhuisdag!