Wat maakt een televisie goed voor gaming?

Wat maakt een televisie goed voor gaming?

De televisie is niet meer weg te denken uit het moderne huishouden. Niet alleen zorgt hij voor ons vermaak, maar hij dient ook als venster op de wereld van een gezin en voorziet ons van belangrijke informatie wanneer we die het meest nodig hebben.

Men zou kunnen denken dat alle televisies gelijk zijn - dat ze hun werk doen en niets meer - maar in werkelijkheid zijn er veel verschillende soorten televisies op de markt vandaag en het kiezen van een kan moeilijk zijn als je niet weet wat je zoekt of ervaring hebt met het winkelen voor elektronica artikelen. Dit artikel zal u helpen leiden door een aantal van de factoren die gaan over de aankoop van een goede gaming tv.

De TV moet een goed formaat hebben voor gaming.

Je wilt iets van ten minste 40 inch, maar groter is beter. Een te kleine tv bezorgt je hoofdpijn omdat je meerdere dingen tegelijk op het scherm moet zien, en het is gewoon niet comfortabel. Minstens 40 inch is een goede plaats om te beginnen wanneer u op zoek bent naar een gaming-tv.

Hij moet een snelle reactietijd hebben.

Dit betekent dat het beeld op het scherm snel verandert als je in de game beweegt. Als het beeld achterloopt op uw bewegingen, kan dat erg frustrerend zijn en het spel moeilijk te spelen maken. Zoek naar een tv met een responstijd van 8 milliseconden of minder.

De tv moet een lage inputlag hebben.

Dit betekent dat de tijd die het duurt voordat het beeld op het scherm reageert op je controllerinvoer minimaal zal zijn. Als er veel vertraging is tussen de twee, verlies je veel van je speeltijd. De inputvertraging moet minder dan 50 milliseconden bedragen.

De tv moet een hoge verversingsfrequentie hebben.

Dit betekent dat het beeld op het scherm meerdere keren per seconde wordt ververst, waardoor bewegingsonscherpte of haperingen worden voorkomen. Dit is belangrijk voor snelle spelletjes die snelle reflexen vereisen. Televisies met een verversingssnelheid van 120 Hz of meer zijn het best geschikt voor gaming.

De TV moet een goede contrast ratio hebben

Dit is het verschil tussen de donkerste en lichtste kleuren die de tv kan produceren. Hoe hoger het getal, hoe beter. Een contrastverhouding van 3000:1 of meer is ideaal voor gamen.

De tv moet in staat zijn HDR-inhoud weer te geven.

Dit zorgt voor een veel meeslepender game-ervaring, omdat u meer kleuren en helderder licht ziet dan op een standaard-tv.

Nu u weet wat u in een tv moet zoeken, is het tijd om er een te gaan kopen! Denk aan uw behoeften voordat u een dure aankoop doet, en u zult jarenlang plezier hebben van uw nieuwe gaming TV.