Waarom is de PVC vloer zo populair?

Waarom is de PVC vloer zo populair?

Is het je weleens opgevallen dat heel veel mensen een PVC vloer hebben? Dat is geen toeval, een PVC vloer biedt namelijk veel voordelen. Overweeg je om ook een nieuwe vloer te gaan leggen en denk je er over om ook voor een PVC vloer te gaan? Hieronder hebben we een aantal redenen voor je op een rijtje gezet, waarom dit een zeer verstandige keuze is!

PVC vloer is ijzersterk

Een groot voordeel van een PVC vloer is dat deze lang meegaat en prima tegen een stootje kan. Deze vloer is gemaakt van kunststof is bevat verschillende lagen polyvinylchloride. Ten opzichte van bijvoorbeeld een laminaat vloer, is het een stuk sterker. Deze vloer heeft een slijtlaag waar je vrijwel niet doorheen kunt komen, ideaal als je bijvoorbeeld kinderen en/of huisdieren hebt. Dit maakt een PVC vloer als investering ook aantrekkelijk; de vloer gaat lang mee, waardoor je echt waar voor je geld krijgt!

Geluiddempend

Heb je kinderen die nog weleens luid kunnen zijn? Of speel je gitaar en oefen je een paar avonden per week? Hou je ervan om de TV lekker hard te zetten bij een voetbalwedstrijd? Dan doe je er zeker verstandig aan om te kiezen voor een PVC vloer. Deze vloer is namelijk geluiddempend, waardoor de buren niet snel last zullen hebben van jouw geluiden straks. Ideaal toch?

Weinig onderhoud

Door het gladde oppervlak van deze vloer, kun je er gemakkelijk overheen gaan met bijvoorbeeld een doek of zwabber. Er gaat ook niets tussen de naden zitten en doordat er een keiharde bovenlaag opzit, komen er ook niet snel putjes in, waar vuil in kan gaan zitten. Naast weinig onderhoud, kun je bij deze vloer ook nog eens rekenen op minder energieverbruik. Deze vloer houdt namelijk warmte vast doordat het materiaal mee opwarmt naar gelang de temperatuur stijgt in de ruimte. Wel zo fijn als je regelmatig met blote voeten door de kamer loopt!

Makkelijk te leggen en te vervangen

Nog een reden om te kiezen voor een PVC vloer; deze vloer kun je prima zelf leggen. En als je over een aantal jaren weer zin in hebt in een andere vloer; hij is gemakkelijk te vervangen. Omdat je kunt kiezen uit verschillende stijlen als het gaat om een PVC vloer, is er altijd wel een stijl die bij je past. Wil je gaan voor een vloer met hout look? Vissengraat motief? Of juist een lekkere strakke, zwarte vloer? Jouw ideale vloer zit gegarandeerd in het online aanbod, hier vind je goedkoop PVC met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!