Waar begin ik met het 'vergelijken van de vaste lasten'

Waar begin ik met het 'vergelijken van de vaste lasten'

Iedere maand zijn ze weer een flinke aanslag op je budget: de vaste lasten! De hypotheek of huur, energierekening, waterrekening, zorgverzekering, autoverzekering, verzekeringen voor je huis, een eventuele lening en noem maar op. Zeker in deze moeilijke tijden kan het moeilijk zijn om financieel rond te komen, of zoals de Amerikanen het mooi uitdrukken: “To make ends meet.”

Vergelijken

Natuurlijk kun je denken aan het oversluiten van je hypotheek, maar dan moet je wel eerst goed checken of de kosten opwegen tegen de voordelen. Er zijn minder ingrijpende manieren om te besparen, daarom loont het de moeite om op internet energieprijzen en premies voor diverse verzekeringen te vergelijken. Je zult verbaasd staan wat de verschillen soms zijn. Vooral voor de energiekosten, zorgverzekering en autoverzekering kan dit veel opleveren. Hieronder lees je meer over besparen op energiekosten.

Energiekosten

Besparen op energiekosten kun je op verschillende manieren. Het is een open deur om te zeggen dat je de thermostaat een graad lager moet zetten en korter onder de warme douche te staan, alhoewel dat natuurlijk wel helpt. Ook zijn er programmeerbare thermostaten verkrijgbaar, dan hoef je er zelf niet meer aan te denken om de verwarming ’s avonds lager te zetten. Verder valt er te denken aan isoleren van je huis. Mocht je nog geen spouwmuurisolatie hebben, laat dit dan plaatsen. Dit bespaart echt aan energiekosten. Dat geldt ook voor dubbelglas. Dit zijn twee glasplaten die luchtdicht met elkaar verbonden zijn. De lucht tussen de glazen heeft een isolerende werking. Overigens houdt dit glas niet alleen de kou (of warmte in de zomer) buiten, maar ook geluid. Dus als je in een rumoerige omgeving woont, vang je twee vliegen in één klap. Verder is het goed om naar je Cv-ketel te kijken. Hoe oud is deze? Is deze aan vervanging toe? Het verschil in energiegebruik tussen een oude Cv-ketel en nieuwe Cv-ketel kan tot 10% oplopen, dus dat merk je zeker aan de rekening.

Energieleverancier

Waar je echt flink op kan besparen, is overstappen naar een andere energieleverancier. Er zitten grote verschillen in de tarieven. Daarnaast bieden sommige energieleveranciers een welkomstpremie, dat is mooi meegenomen. Wil je weten waar je de goedkoopste energie kan krijgen? Je kan dit vergelijken via diverse vergelijkingssites. Deze sites tonen een volledig overzicht van energieleveranciers en de beste deals van dat moment. Op deze website vind je tevens informatie over hoe overstappen naar een andere leverancier in zijn werk gaat. Overstappen gaat super gemakkelijk en bespaard veel geld per jaar. Wacht daarom niet te lang en stap vandaag nog over!