Tips om meer kans te maken op een woning

Tips om meer kans te maken op een woning

Op het moment is er zowel goed als slecht nieuws voor de huizenjacht. Zo worden er weer meer woningen gebouwd vergeleken met de vorige jaren. Door de krappe situatie op de huizenmarkt moeten potentiële kopers echter meer geld neerleggen voor een woning. In dit artikel zullen we wat tips geven om sneller en makkelijker aan een woning te komen.

Geduld houden

Huizen worden tegenwoordig enorm snel verkocht. De gemiddelde looptijd is slechts 28 dagen voor woningen die verkocht worden. Geduld loont vaker dan ooit en een goede voorbereiding is enorm van belang. Soms is het beter om even goed je tijd te nemen en je in te lezen. Het komt vaak voor dat verkopers met een lagere prijs genoegen nemen. Hierdoor kun je door langer te wachten soms een mooiere woning kopen, voor minder geld. Zorg dat je niet te lang blijft hangen na een teleurstelling, bereid je goed voor en blijf vooral proberen.

Wensen vastleggen

Zorg dat je weet wat precies je wensen en concessies zijn en blijf je hieraan houden. Hierdoor weet je zeker dat je geen spijt gaat krijgen en hoef je minder tijd te besteden aan het maken van keuzes. Voordat je woningen gaat bekijken moet je beschikken over een wensenlijst met bijvoorbeeld oppervlakte, woonlocatie, aantal kamers en andere eisen. Soms moet je natuurlijk overwegingen maken als je een mooie woning tegenkomt. Daarom moet je ook je mogelijke concessies op een rijtje hebben. Een goede voorbereiding is enorm belangrijk, zeker als je veel verschillende woningen moet bezoeken.

Bestedingsruimte

Voordat je gaat beginnen met zoeken moet je goed weten hoeveel geld je te besteden hebt. Hierbij moet je ook rekening houden met de kosten voor verhuizen, de inrichting en mogelijke verbouwingen. Ook moet je rekening houden met overige, onvoorziene bedragen. Zo zul je je altijd prettig voelen bij het bod wat je doet en nooit spijt krijgen van je aankoop.

Makelaar inschakelen

Het gebruiken van een makelaar biedt vele voordelen. Zij zijn gespecialiseerd in het kopen en verkopen van woningen en kunnen je dus erg goed helpen. Makelaars, zoals Alexvankeulen.nl, hebben een groot netwerk en kunnen sneller en makkelijker het aanbod bekijken. Ook kunnen zij goed helpen met de prijs.