Steigerhouten meubelen zijn trendy

Steigerhouten meubelen zijn trendy

Het is jullie wellicht al opgevallen. De steigerhouten meubelen zijn populairder dan ooit. Het internet stroomt over met mensen die steigerhouten meubels op maat kunnen maken en iedere kantoormeubelenzaak biedt steigerhouten meubelen aan. Maar waarom is het nou zo populair en belangrijker nog, waar moet je op letten bij bijvoorbeeld een steigerhout bureau? Onderstaand geven wij verdeeld in verschillende kopjes een overzicht van belangrijke dingen waar u op moet letten bij de aanschaf van steigerhout.

Het soort hout

De leeftijd van steigerhout kan belangrijk zijn. Je kunt je voorstellen dat nieuw steigerhout nog heel erg gaat werken. Het nadeel hiervan zou kunnen zijn dat het hout gaat uitzetten en uw bureau bijvoorbeeld krom gaat trekken.

Olie of blanke lak

Het is zeker aan te raden om uw steigerhouten meubelen te laten verzorgen met lak of olie. Dit komt, omdat hout namelijk heel snel vocht op kan nemen. U kunt zich voorstellen dat het omstoten van een kopje koffie voor verschrikkelijke vlekken kan zorgen. Dit wil natuurlijk niemand en daarom is het aan te raden op de meubelen af te werken. Olie zorgt ervoor dat de meubelen iets donkerder worden, maar hierdoor kunt u wel gemakkelijk de meubelen schoon en netjes houden. Hetzelfde geldt voor de grey-, white- en blackwash. Het verschil met deze materialen zit hem (logischerwijs) in de kleur die meubelen krijgen.

De hoogte van het bureau

Het is belangrijk om per persoon te bekijken op welke hoogte u het lekkerste zit. Gemiddeld worden bureaus op ongeveer 75/78 cm gemaakt. Toch kan dit per persoon (groot en klein) erg verschillen. Wat ook zeker een aanrader is, is om eens te kijken bij steigerhoutbureau.nl. Zij bieden namelijk bureaus aan met een verstelbaar onderstel. Hierdoor kan deze voor al uw persoonlijk op de goede maat worden ingesteld.

Dus denk eraan. Een steigerhout bureau (en overige producten) zijn leuk voor de inrichting van het kantoor, maar het is ook belangrijk dat deze goed bewerkt en onderhouden wordt.