Spoedklus voor een loodgieter? Maak gebruik van regionale loodgieters

Spoedklus voor een loodgieter? Maak gebruik van regionale loodgieters

Het kan de beste overkomen: lekkage in uw woning. Met wat geluk gaat het om een kleine lekkage en ontdekt u snel de bron, maar lekkages kunnen erg vervelend zijn en grote gevolgen met zich mee brengen. Het is daarom zaak om zo snel mogelijk het lek te verhelpen. Als u dit zelf kunt dan is dat uiteraard mooi meegenomen, maar als u er zelf geen ervaring mee hebt dan is het raadzaam een deskundige in te schakelen. Nog handiger is het als de loodgieter dan uit de buurt komt. Deze kan immers doorgaans vrij snel ter plaatse zijn, zeker als het echt om een spoedklus gaat.

In elke regio zijn wel loodgieters actief. Vaak hebben loodgieters een storingslijn voor als er dringende gevallen zijn, zodat u ook 's nachts terecht kunt en geholpen kunt worden. Twijfelt u dus vooral niet als het echt om nood gaat; het storingsnummer is er niet voor niets.

Het is bij een spoedgeval aanlokkelijk om maar blind een loodgieter te laten komen. Een lekkage moet immers toch zo spoedig mogelijk gerepareerd worden. Maar houdt u er wel rekening mee dat u in sommige gevallen fors meer kunt betalen dan nodig is. We begrijpen dat u wellicht geen tijd heeft om te vergelijken, maar als u ook maar een beetje speling hebt, kan het raadzaam zijn toch enkele loodgieters op basis van de prijs met elkaar te vergelijken. Op die manier weet u zeker dat u niet veel te veel betaald. Loodgieters weten namelijk dat ze in geval van nood sterk in de markt staan en kunnen daar soms misbruik van maken.

Wel kan het voor de loodgieters zelf lastig zijn tijdens het bellen al een indicatie te geven van de kosten. Vaak is wel bekend dat er een lekkage is, maar is niet duidelijk waardoor dit ontstaat. Een exacte prijs is dan natuurlijk niet te geven, maar u kunt wel navraag doen naar het uurtarief en de voorrijdkosten. Deze vallen 's nachts vaak hoger uit dan overdag waardoor dit nog meer het vergelijken waard kan zijn.

Vraagt u ook naar de tijd die het duurt voor de loodgieter ter plaatse kan zijn. Soms kan een loodgieter goedkoop zijn, maar kan het uren duren voor hij uw lekkage kan repareren. De loodgieter is dan wellicht goedkoper, maar de schade kan fors hoger uitvallen (die overigens vaak weer door verzekeringen wordt gedekt, maar voorkomen is beter dan genezen) waardoor een goedkope loodgieter ineens een dure loodgieter wordt.

Als het om een forse lekkage gaat is het natuurlijk handig om de lekkage zo snel mogelijk te stoppen door bijvoorbeeld de watertoevoer af te sluiten. U voorkomt hiermee ergere schade.

Ook kunt u alvast wat werk voorbereiden door de plaats des onheils vrij te maken en kasten en dergelijke opzij te schuiven zodat de loodgieter eenmaal ter plaatse snel de zaak kan repareren. Ook dit drukt weer de kosten; werk dat u doet hoeft de loodgieter immers niet meer te doen.

Als u een loodgieter in de buurt van Amsterdam zoekt dan hebben we enkele adressen voor u. Klikt u hier voor een Loodgieter regio Zaandam en hier voor een Loodgieter regio Amsterdam.