Hoe richt je je keuken mooi in? Hier enkele keuken ideeën.

Hoe richt je je keuken mooi in? Hier enkele keuken ideeën.

Je huidige keuken is wat oud en is wel aan vervanging toe. Wat doe je dan? Een nieuwe keuken is natuurlijk erg duur, maar je wilt wel graag een keuken hebben die er weer mooi uitziet. In dit artikel geven we je aantal tips hoe je keuken kunt inrichten zodat deze er weer fris en up-to-date uit ziet.

Keuken laten wrappen

Mocht je klaar zijn met de huidige kleur van je keuken, of ziet je keuken er wat verouderd uit? Dan is je keuken laten wrappen een super handige en kostenbesparende oplossing. Met een keuken wrap kun je je keuken voorzien van een gloed nieuwe kleur en look. Zo heb je mogelijkheid om je keuken in een matte wrap te plakken, of kun je kiezen uit een zwarte hout-look. In principe is alles mogelijk. En dat zonder een totale verbouwing van de keuken. Ga voor inspiratie over het laten wrappen van je keuken naar Home Wraps.

Ga voor een bar

Heb je een redelijk kleine woning? Dan kan een bar de oplossing zijn om je keuken en woonkamer een leuke update te geven. Zeker al je huis bestaat uit een studio, dan heb je met een bar gelijk drie vliegen één klap. Namelijk: een bar om gezellig aan te drinken, een tafel om aan te eten en een kookeiland waar je makkelijk op kunt snijden.

Ook als je beschikt over een groter huis is een bar echt een uitkomst. Het straalt gezelligheid uit en je kunt lekker praten aan de bar terwijl je aan het koken bent. Ideaal!

Planken aan de wanden

Een keuken kan je al snel en makkelijk een update geven door het toevoegen van planken aan de muur. Beschikt jouw keuken bijvoorbeeld over te weinig kastruimte? Dan kan je dit gemakkelijk oplossen met een aantal leuke planken aan de muur.

Kastjes vervangen

Is je keuken redelijk aan vervangen toe, dan hoef je niet direct je hele keuken te vervangen. Je kunt namelijk ook alleen de kastjes van je keuken vervangen waardoor je keuken een nieuwe uitstraling krijgt. Ook het vervangen van je kastjes kan soms in de kosten lopen, maar het is wel goedkoper dan het plaatsen van een hele nieuwe keuken.

Keuken overspuiten

Naast het wrappen van je keuken kan je er ook voor kiezen om je keuken te laten spuiten. Hierbij wordt er een nieuwe kleurlaag over je huidige keuken gespoten zodat je keuken een nieuw kleur krijgt.

Goede verlichting

Verlichting kan echt het verschil maken. Je zal er niet snel aan denken om je keuken inrichting te verbeteren met mooi licht. Maar licht kan ervoor zorgen dat je keuken groter oogt en het draagt bij aan de sfeer van de keuken. Kies voor mooie warme lampen en vernieuw je keuken door het perfecte lichtinval.

Messen uit de la en aan de muur

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker. Koksmessen die met een magneetstrip aan de muur hangen. Super handig! Door je messen netjes aan de muur te hangen zorg je ervoor dat ze minder snel bod worden en snel te pakken zijn tijdens het koken.

Italiaans is altijd goed

Hou je van Italië en Italiaans eten? Dan kan je ervoor kiezen om je keuken op te vrolijken met pasta potten op leuke houten planken. Typisch Italiaans en gezellig!