Haal meer uit je dak

Haal meer uit je dak

Haal meer uit je dak

Over het algemeen wordt een dak als relatief nutteloos gezien. Wellicht niet gek natuurlijk, want je zult er over het algemeen vrij weinig mee doen. Daar komt bij dat een dak vaak niet het meest mooie aan je woning is. Tijd om meer uit je dak te halen dus! Maar hoe doe je dat dan precies? Wat zijn de mogelijkheden? In dit artikel gaan we daar wat verder op in. Zo bespreken we een tuin of je dak, maar ook een volwaardig dakterras.

Tuin aanleggen op je dak

Het feit dat een dak in de meeste gevallen nogal saai is, kan eigenlijk vrij eenvoudig opgelost worden. Een goede manier om dat te doen, is door er simpel weg een tuin op aan te leggen. Je kijkt vaak immers gewoon uit op bijvoorbeeld het platte dak van je schuur als je uit het raam kijkt. Om dat uitzicht wat mooier te maken, kan dat platte dak dus opgeleukt worden met wat planten, dakgrind en daktegels. Voor het beste resultaat is het aan te raden om de tuin eerst te (laten) ontwerpen. Op die manier weet je waar je aan toe bent, zowel op het gebied van het eindresultaat als de kosten die ermee gemoeid zijn. Als het allemaal goed wordt aangelegd, is het voordeel dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Je kunt je dak dan namelijk echt als een tuin gaan zien.

Of natuurlijk een echt dakterras!

Vaak grenst een schuur niet aan je huis zelf, waardoor een dakterras weinig zin heeft. Echter, sommige huizen hebben een aanbouw, zoals een bijkeuken, die een dakterras wel interessant maakt. Je maakt simpelweg een deur in een muur en laat dakbestrating aanleggen op de aanbouw. Op die manier kun je vrij eenvoudig een dakterras aanleggen. De kosten die daar bij komen kijken, zijn vaak nog eens erg laag ook. Toch maakt een dakterras je huis een stuk waardevoller en daar komt bij dat je er zelf uiteraard erg veel plezier van kunt hebben. Je kijkt immers niet langer uit op een kaal en lelijk dak, maar kunt daadwerkelijk genieten op je dak. Stel je eens voor: heerlijk barbecue├źn in de zomer op uw eigen dak. Lekkerder kan bijna niet!