Geef je interieur een nieuwe look met interieurfolie

Geef je interieur een nieuwe look met interieurfolie

Voor mensen die hun interieur willen veranderen, maar niet te veel geld willen uitgeven aan een complete renovatie, kan interieurfolie een interessante optie zijn. Interieurfolie is een zelfklevende folie die je op verschillende oppervlakken kunt plakken om deze een nieuwe look te geven. In deze blog leggen wij je uit hoe je interieurfolie opplakt en welke printjes er zijn.

Hoe plak je interieurfolie?

Het plakken van interieurfolie is niet moeilijk, maar het vergt wel enige precisie en geduld. Hieronder vind je de stappen die je moet volgen om succesvol interieurfolie te kunnen plakken.

1.  Maak het oppervlak schoon: Om ervoor te zorgen dat de folie goed blijft zitten, moet het oppervlak waarop je het gaat plakken schoon zijn. Maak het daarom eerst grondig schoon met water en zeep.

2. Meet de afmetingen: Meet vervolgens nauwkeurig de afmetingen van het te beplakken oppervlakte op waarop je de folie wilt aanbrengen. Snijd de folie dan in de juiste maat.

3. Nat plakken: Het is belangrijk om het folie op een natte ondergrond aan te brengen. Hierdoor kun je nog iets corrigeren en zit het niet gelijk vast. Spray de ondergrond daarom nu nat met een plantenspuit.

4. Verwijder beschermfolie: Op elk folie zit een beschermlaag om de lijmlaag te beschermen. Verwijder deze niet in één keer maar in 10 á 20 centimeter per keer.

5. Het aanbrengen: Plaats nu voorzichtig de folie op het oppervlakte en druk deze goed aan. Begin met plakken in een hoek en werk zo het hele oppervlak af. Hierdoor heb je een duidelijke lijn die je kunt volgen.

6. Snijd overtollige folie weg: Als de folie op zijn plek zit, snijd dan voorzichtig met een scherp mesje eventuele overtollige folie weg. Als je deze stappen hebt voltooid kun je gaan genieten van een nieuwe look!

Is interieurfolie er in verschillende printjes te krijgen?

Ja, interieurfolies zijn er in allerlei soorten printjes en kleuren te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houtprint of een marmerlook. Ook effen kleuren behoren tot de mogelijkheden. Hierdoor is er altijd wel een interieurfolie die past bij jouw smaak en wensen. Het aanbrengen is gelukkig makkelijker dan het pimpen met verf. Voornamelijk omdat als het opgeplakt zit dat het gelijk klaar is. Je hoeft namelijk niet te wachten totdat de verf opgedroogd is.

Waar kun je interieurfolies kopen?

Interieurfolies zijn voornamelijk via online webshops te krijgen. Het is belangrijk om vooraf goed te kijken naar welke soort folie het beste past bij jouw project. Bij de bouwmarkten kun je vaak alleen de standaard plakfolies krijgen. Deze zijn dunner dan interieurfolie is. Deze zijn hierdoor ook iets minder krasvast. Uiteraard kun je ze wel gebruiken voor het pimpen van meubels. Bij de webshop plakfoliewebshop.nl vind je een groot assortiment aan verschillende soorten folies. Waaronder dus ook interieurfolie en plakfolie.