5 manieren om uw huis energiezuiniger te maken met slimme technologie

5 manieren om uw huis energiezuiniger te maken met slimme technologie

Als u probeert uw huis energiezuiniger te maken, zijn er genoeg dingen die u kunt doen. U kunt lichten uitdoen als ze niet in gebruik zijn, ventilatoren gebruiken in plaats van airconditioning tijdens de zomermaanden, en apparaten en verwarmingssystemen upgraden als ze stuk zijn. Maar er is nog een andere manier om uw huis energiezuiniger te maken: slimme technologie. Slimme thermostaten, sensoren en lampen kunnen helpen uw elektriciteitsrekening te verlagen door verspilde energie te verminderen of waarschuwingen te geven wanneer er iets mis is met uw systeem voordat het een probleem wordt. Hier zijn vijf slimme technologische apparaten die helpen de efficiëntie in uw huis te verbeteren:

Slimme thermostaten

Slimme thermostaten zijn een geweldige manier om geld te besparen op uw energierekening. Ze zijn eenvoudig te installeren en kunnen overal vandaan worden bediend, zodat u geld kunt besparen en uw huis comfortabel warm kunt houden als u er niet bent.

Hoe ze werken:

De slimme thermostaat leert uw temperatuurvoorkeuren kennen en reageert dan automatisch om temperatuurschommelingen te minimaliseren terwijl u weg bent of slaapt. Bovendien past het apparaat zich aan de weersvoorspellingen aan, zodat het minder stroom verbruikt tijdens niet-hoogste momenten van de dag of het jaar - zoals wanneer iedereen aan het werk is tijdens winterdagen waarop de meeste verwarmingssystemen toch al de hele dag draaien!

Wat ze doen:

Slimme thermostaten gebruiken sensoren die beweging in de kamer detecteren; hierdoor weten ze of er iemand aanwezig is of niet (en dus of ze lager of hoger moeten draaien). Als er binnen 30 minuten na middernacht (of een andere vooraf ingestelde tijd) niemand is gedetecteerd, schakelt het apparaat over naar de "uitstand" waar het zijn energieverbruik verlaagt door de temperatuur te verlagen totdat er later in de dag/nachtcyclus weer iemand binnenkomt; zodra het apparaat 's ochtends bij zonsopgang (of een andere vooraf ingestelde tijd) weer door sensoren wordt gedetecteerd, onthoudt het hoeveel warmte er 's nachts is gebruikt en verhoogt het de temperatuur weer op de juiste manier voor overdag.*

Voordelen: In deze apparaten zijn ook timers ingebouwd waarmee gebruikers de temperatuur van individuele kamers gedurende de hele dag kunnen regelen; dit betekent dat zelfs als iemand 's avonds laat uit eten gaat maar voor het slapengaan het raam van zijn slaapkamer openlaat voor frisse lucht - hij het centrale verwarmingssysteem van zijn huis dienovereenkomstig kan instellen zonder zich zorgen te hoeven maken over het vroeg genoeg uitschakelen om geen vriestemperaturen te hebben.

Slimme energiemonitoren

Een van de krachtigste hulpmiddelen die slimme technologie te bieden heeft, is energiemonitoring. Veel slimme meters geven een visuele weergave van het verbruik en laten u zien hoeveel stroom uw apparaten gebruiken. Deze informatie kan u helpen eventuele lekken in het energieverbruik van uw huis te identificeren, wat uiterst nuttig kan zijn als u uw huis efficiënter en duurzamer wilt maken.

Bovendien geven sommige monitors u informatie over de kosten per kilowattuur (kWh) voor elk apparaat dat op hen is aangesloten door deze gegevens draadloos van hun interne servers terug te sturen naar het Wi-Fi-netwerk van uw huis, zodat ze toegankelijk zijn via een app op uw telefoon of tabletcomputer. U kunt dit hulpmiddel mogelijk ook programmatisch gebruiken door regels in te stellen zoals "als de thermostaat 70 graden bereikt, schakel dan alle niet-essentiële apparaten uit", die dan automatisch alles uitschakelen wat stroom verbruikt zodra het de drempelwaarde bereikt en er tegelijkertijd voor zorgen dat niemand het te koud krijgt als hij of zij 's nachts slaapt.

Slimme rookmelders

Slimme rookmelders zijn een ander smart home-apparaat dat kan worden gebruikt om uw huis energiezuiniger te maken.

U kunt uw slimme rookmelder aansluiten op een smart home-systeem en waarschuwingen instellen, zodat u een melding krijgt als er een probleem is. De rookmelder stuurt u ook een waarschuwing als hij wordt geactiveerd, zodat u snel kunt reageren voordat de brand uit de hand loopt.

Slimme rookmelders kunnen zowel branden als koolmonoxide en gaslekken detecteren en daarnaast de temperatuur in uw huis in de gaten houden. Deze apparaten zijn geweldig voor mensen die hun huis op afstand willen bewaken of mensen die oudere ouders hebben die alleen wonen en hen gemoedsrust willen geven als ze niet thuis zijn.

Er zijn vandaag de dag ook koppelbare rookmelders die je hele huis slimmer kunnen beveiligen!

Slimme lampen

Wat smart home tech betreft, is er veel variatie. U kunt slimme lampen krijgen waarmee u de helderheid en kleur van uw lampen met uw telefoon kunt regelen. U kunt ook bewegingssensoren gebruiken om automatisch in en uit te schakelen wanneer iemand de kamer binnenkomt of verlaat.

Als u een ouderwetse dimschakelaar in uw huis hebt geïnstalleerd, dan zullen al deze opties daarmee werken! Zo niet, dan wilt u misschien upgraden voordat u andere soorten slimme technologie in het huis installeert.

Als al het andere faalt en geen van deze opties haalbaar lijkt om welke reden dan ook (bijvoorbeeld hoge maandelijkse abonnementskosten), kijk dan naar het krijgen van een LED-lamp in plaats daarvan - ze zijn veel energie-efficiënter dan de traditionele gloeilampen!

Slimme stekkers

Met een slimme stekker kunt u bepalen hoeveel stroom uw apparaten gebruiken. U kunt een apparaat uitschakelen als het niet in gebruik is, of schema's instellen voor het in- en uitschakelen gedurende de dag.

U kunt bijvoorbeeld uw verlichting zo programmeren dat deze aangaat wanneer u om 17.00 uur thuiskomt van uw werk en om 23.00 uur automatisch uitgaat. Dit helpt de energiekosten te verlagen omdat de lampen alleen stroom verbruiken wanneer ze moeten branden, waardoor er minder geld wordt uitgegeven aan elektriciteitsrekeningen.

Slimme technologie is een geweldige manier om uw huis energiezuiniger te maken, en het wordt steeds populairder nu mensen zich bewust worden van de voordelen. Een van de beste dingen van slimme technologie is dat het veel verschillende taken in uw huis kan automatiseren, zodat u er niet meer aan hoeft te denken! Of u nu geld wilt besparen of uw ecologische voetafdruk wilt verkleinen, er zijn genoeg manieren waarop slimme apparaten u kunnen helpen die doelen te bereiken.