3 gouden tips voor een goede nachtrust

3 gouden tips voor een goede nachtrust

Heb je een slaapkamer waar je trots op bent? Omdat deze zo ingericht is, zoals jij het altijd voor ogen hebt gehad? Toch kan het best zo zijn dat je eigenlijk helemaal niet zo geniet van je slaapkamer, omdat je ’s nachts niet zo goed kan slapen. Slaapproblemen kunnen leiden tot een slecht humeur, maar ook tot bijvoorbeeld minder goede prestatie op je werk of op sportgebied. Wij hebben 3 gouden tips voor je, waardoor jij voortaan een stuk beter zult slapen. Lees je mee?

Voldoende inspanning overdag

Als je overdag weinig energie verbruikt, zul je ’s avonds moeilijker in slaap komen. De reden hiervan? Je lichaam heeft zonder voldoende energieverbruik, gewoon geen rust nodig om te herstellen. Zorg dus voor voldoende inspanning overdag; ga een paar uur wandelen of werk in de tuin. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld op de fiets naar je werk te gaan of om iedere dag wat klusjes in je huis te doen. Waar je ook voor kiest; alleen als je moe genoeg bent, kun je goed slapen.

Vast ritme

Wen jezelf een vast ritme aan; bijvoorbeeld door om iedere avond om elf uur naar bed te gaan. Je lichaam gaat dit herkennen en weet wanneer het tijd is om te gaan slapen. Als je geen vast ritme hebt, weet je lichaam eigenlijk nooit waar het aan toe is. Een goede tip is ook om ’s avonds laat geen koffie en alcohol meer te drinken. Hier wordt je lichaam namelijk onrustig van en dat is nadelig om in slaap te komen. Doordat je lichaam hard moet werken om de koffie en alcohol ’s nachts weer uit je lichaam te krijgen, word je hierdoor ook nog eens humeurig wakker. Kies voor een vast ritme, dan slaap je beter!

Goed kussen

Een goed bed is belangrijk, net als een degelijk matras, maar zorg er ook voor dat je kussen in orde is. Als je kiest voor een kapok kussen, weet je zeker dat je heerlijk zult slapen. Dit kussen is gevuld met kapok, een solide, natuurlijk vulmateriaal. Dit levert een stevig, lekker kussen op, waar je heerlijk op kunt slapen. Ten opzichte van bijvoorbeeld dons, is kapok veel steviger en dat merk je als je ’s morgens wakker wordt. De stevigheid zorgt voor een prima houding tijdens het slapen waardoor je fit en actief aan een nieuwe dag kunt beginnen. Kies jij ook voor de voordelen van een kapok kussen?