10 tips hoe jouw huis opgeruimd en netjes blijft

10 tips hoe jouw huis opgeruimd en netjes blijft

Het is een bekend gezegde dat een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw huis altijd netjes en georganiseerd blijft? Hieronder hebben we 10 tips voor je!

1. Maak gebruik van opbergbakken

Een van de meest effectieve manieren om jouw huis georganiseerd te houden, is door gebruik te maken van opbergbakken. Opbergbakken zijn er in alle soorten en maten en zijn perfect om spullen in op te bergen die anders door het hele huis verspreid zouden liggen. 

2. Hang kapstokken op in de hal

De hal is vaak de plek waar jij en je gezin binnenkomen en direct hun jassen en tassen op de grond laten vallen. Dit kan zorgen voor een rommelige eerste indruk van jouw huis. Door het ophangen van kapstokken aan de muur, creëer je een plek om jassen, tassen en sjaals op te hangen.

3. Huur (tijdelijke) opslagruimte

Heb je bijvoorbeeld tuinspullen die in de winter altijd in de weg staan? Of juist skispullen die je zomers iedere dag tegenkomt? Huur (tijdelijke) opslagruimte en je kunt hier altijd je overtollige spullen kwijt, overigens is er overal in Nederland wel een opslagruimte in de buurt. Opslagruimte Tilburg? Ben je woonachtig in de omgeving van Tilburg en zoek jaar een locatie om je spullen op te slaan? Die ga je online gegarandeerd vinden! Opslagruimte huren Tilburg? Dat is een slimme keuze, reken maar dat jouw huis straks lekker opgeruimd is!

4. Plan regelmatige opruimmomenten in

Naast het direct opruimen van spullen, is het ook belangrijk om regelmatig wat tijd in te plannen voor het opruimen en schoonmaken van jouw huis. Dit kan bijvoorbeeld één keer per week zijn, waarbij je alle kamers afgaat om alles op te ruimen en schoon te maken. 

5. Minimaliseer je spullen

Een goede manier om jouw huis opgeruimd te houden, is door te minimaliseren. Dit houdt in dat je kritisch kijkt naar de spullen die je bezit en deze waar nodig wegdoet. 

6. Geef alles een vaste plek

Een belangrijke tip die helpt bij het opgeruimd houden van jouw huis, is om alles een vaste plek te geven. Zo weet je altijd waar spullen zijn, dat geeft veel rust! 

7. Maak gebruik van handige opbergsystemen

Naast opbergbakken en manden, zijn er nog veel meer handige opbergsystemen die je kunt gebruiken in huis. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van ladeverdelers in de keukenlades.

8. Hang planken op aan de muur

Een slimme manier om jouw huis georganiseerd te houden, is door planken op te hangen aan de muur. Hier kun je bijvoorbeeld boeken, accessoires en foto’s op kwijt. 

9. Doe de afwas gelijk na het eten

Wat vaak voor rommel zorgt in de keuken, is de afwas die opgestapeld staat in de gootsteen. Om dit te voorkomen is het slim om gelijk na het eten de afwas te doen. 

10. Betrek het hele gezin erbij

Ten slotte is het belangrijk om het hele gezin te betrekken bij het opgeruimd houden van het huis. Maak duidelijke afspraken met elkaar over bijvoorbeeld het opruimen van speelgoed.